WK Wielrennen 2021 – Voorspelling wegwedstrijd (m)

Geplaatst door

Zondag 26 september: Antwerpen – Leuven (268,3 km)

Het WK Wielrennen 2021 voor mannen start in Antwerpen en de streep ligt 268,3 kilometer later in Leuven. Op een WK rijden de renners normaal gesproken rond op een lokaal circuit, maar in België hebben ze 2 lokale rondes uitgestippeld. Het Leuven-circuit is 15,5 kilometer lang en telt 4 korte beklimming, het Flandrien-circuit is 32 kilometer en kent 6 beklimmingen. In totaal zitten er in het parcours 42 kuitenbijters en 2.562 hoogtemeters.

🚩10.25 uur
🏁17.00 uur
📺Eurosport 1 (10.20 uur), Sporza (9.45 uur), NPO 1 (13.10 uur
🌧️Matige wind, regenachtig, 23 graden

WK Wielrennen 2021 – profiel wegwedstrijd (m)

WK Wielrennen 2021: voorspelling wegwedstrijd (m)

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Wout van Aert (47,4%)
De absolute topfavoriet. Van Aert rijdt een thuiswedstrijd, heeft een sterke ploeg én is in topvorm gezien zijn indrukwekkende zegetocht in de Tour of Britain. Hij won daar maar liefst 4 etappes plus het eindklassement.
2. Julian Alaphilippe
(28,7%)
Alaphilippe is de uittredend wereldkampioen en altijd iemand om rekening mee te houden. Kent geen superseizoen, maar kan heel goed pieken als het moet. Zie bijvoorbeeld de 1e etappe van de Tour van dit jaar.
3. Mathieu van der Poel
(22,4%)
De man met een groot vraagteken achter zijn naam. Kwakkelt met zijn rug sinds de veelbesproken val op de mountainbike in Tokio, maar won ondertussen wel ‘gewoon’ de Antwerp Port Classic. Grote vraag: kan zijn rug deze afstand aan?
4. Sonny Colbrelli
(15,1%)
De rappe Italiaan en kersvers Europees kampioen is in de vorm van zijn leven. De afgelopen maand won hij een rit én het eindklassement van de Benelux Tour, het Europees kampioenschap én de Memorial Marco Pantani. En dan laten we zijn vele ereplaatsen voor het gemak maar weg. Helaas voor hem zijn de bovenste 3 heren op alle vlakken net iets beter.
5. Matteo Trentin (7,5%)

Nog zo’n gevaarlijke Italiaanse outsider. Trentin boekte goede resultaten de laatste weken (4e op EK, 4e Memorial Marco Pantani, 1e Trofeo Matteotti) en zal als alleskunner vooraan eindigen. Maar ook hij heeft een probleem: Van Aert, Van der Poel en ook landgenoot Colbrelli zijn sneller dan hij.
6. Florian Senechal (7,0%)

Ook Senechal is snel én in vorm. Hij won de Primus Classic vorige week en kan in de schaduw van Alaphilippe zomaar stunten.
7. Kasper Asgreen
(6,4%)
Asgreen is één van de speerpunten in een ongelooflijke sterke Deense ploeg. Dit voorjaar heeft hij laten zien dat hij ook grote wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, nota bene in een sprint tegen Van der Poel.
8. Remco Evenepoel (5,9%)

Overal wordt gezworen dat België alle ballen op Van Aert zet. Maar wat als Evenepoel stiekem toch vroeg de aanval kiest en gewoon de sterkste blijkt? De computer ziet dat als een plausibel scenario.
9. Jasper Stuyven (5,6%)

Stuyven is zo’n renner die kan meeschuiven in een goede groep als vooruitgeschoven pion van België. Als daarachter onenigheid ontstaat is hij levensgevaarlijk aan de meet.
10. Tadej Pogacar (5,5%)

Met Pogacar moet je altijd rekening houden – weet ook de computer. Rij ‘m er maar eens af. Bovendien verrassend snel aan de meet, zeker na een zware strijd.

 🦄 Magnus Cort

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

WK Wielrennen 2021 – wegwedstrijd mannen