Vuelta 2021 – Voorspelling algemeen klassement

Geplaatst door

Wie wint het algemeen klassement van de Vuelta 2021? De ronde van de tweede kans maakt ook dit jaar z’n bijnaam weer waar. Het deelnemersveld zit vol met renners die op de een of andere manier een teleurstellende Giro of Tour reden, zoals Primoz Roglic (valpartij Tour, Jumbo-Visma), Mikel Landa (valpartij Giro, Bahrein) en Miguel Angel Lopez (onzichtbare Tour, Movistar). Egan Bernal is een van de weinigen die al wel prijs schoot. De Colombiaan staat vol vertrouwen aan de start na zijn indrukwekkende optreden in de Giro.

LEES OOK: VUELTA 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – ALLE ETAPPES
MEEDOEN MET ONZE SUBLEAUGE OP SCORITO

Vuelta 2021: favorieten rode trui volgens de computer (update 12-8)

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Primoz Roglic (48,3%, 5,5M in Scorito)
Of Primoz Roglic hersteld is van zijn val in de Tour? Kijk de tijdrit van de Olympische Spelen in Tokio nog eens terug. De Sloveen verpulverde de concurrentie en is meer dan klaar voor een loepzuivere hattrick aan eindoverwinningen in de Vuelta. Roglic is – met afstand – de grote favoriet voor de rode trui.


2. Egan Bernal (19,0%, 5,5M)

Egan Bernal was vooral in de eerste 2 weken heel indrukwekkend in de Giro. Daarin smeet hij wellicht iets te veel met zijn krachten, want z’n 3e week was minder. Toch pakte hij soeverein de eindwinst in de Ronde van Italië. Roglic is echter van een andere orde. Bernal heeft normaal gesproken een mindere punch en een mindere tijdrit dan de Sloveen, dus hij zal het op een andere manier moeten winnen. Eén voordeel: de Colombiaan heeft een ijzersterke ploeg tot z’n beschikking.


3. Aleksandr Vlasov (18,7%, 4M)

Aleksandr Vlasov reed een prima eerste deel van het seizoen en bekroonde dat met een knappe 4e plek in de Giro. Sindsdien liet de jonge Rus van Astana weinig zien. In de Vuelta a Burgos – een van de voorbereidingskoersen op de Vuelta – reed hij anoniem naar een 34ste plek in het klassement. Naar zijn vorm is het dus wat gissen.


4. Mikel Landa (18,4%, 3M)

Mikel Landa viel ongelooflijk hard in de 5e etappe van de Giro en gaf op met meerdere breuken. Zonde, want de Spanjaard van Bahrein leek in de vorm van zijn leven. Hij lijkt op tijd hersteld voor de Vuelta, gezien de eindwinst in de Vuelta a Burgos. Zou het dan toch een keer lukken voor Landissimo? Aan de sterkte van zijn ploeg zal het in ieder geval niet liggen. Hij krijgt van ons de eenhoorn.


5. Hugh Carthy (16,7%, 3,5M)

Hugh Carthy kent een redelijk seizoen. Niet goed, niet slecht. De man die vorig jaar licht verrassend het podium in de Vuelta haalde (3e) kan tot nu toe nog niet echt bevestigen. Zijn 8e plek in de Giro was prima, maar niet goed genoeg. In de Vuelta a Burgos liet hij het klassement lopen, om vervolgens wel de slotetappe te winnen.


6. Damiano Caruso (12,0%, 2M)

Damiano Caruso is Signor Constante. Vrijwel altijd in een dienende rol, vrijwel altijd eindigend rond de 10e plek in het klassement. Tot afgelopen Giro. Kopman Landa viel uit, Caruso pakte z’n kans en reed op zijn geboortegrond naar een indrukwekkende 2e plek. Deze Vuelta zal hij zijn rol als meesterknecht weer met verve vervullen om Landa op het hoogste schavot te krijgen. Ondanks dat lijkt een plek in de top 10 haalbaar.


7. Adam Yates (10,0%, 3M)

Adam Yates reed als een van de weinigen nog geen grote ronde dit seizoen. Zijn piek lag bij kleinere etappekoersen in het voorseizoen, waar hij prima resultaten haalde: 2e in de UAE Tour, 1e in de Volta Catalunya en 4e in de Itzulia Basque Country. Recent dook de Brit op in de Vuelta a Burgos, maar dan moest je wel heel goed kijken. Hij reed naar een anonieme 96ste plek in het klassement. Een dienende rol voor Bernal, Carapaz of zelfs Sivakov lijkt het meest voor de hand liggend bij het sterke INEOS-blok.


8. Richard Carapaz (5,4%, 4M)

Richard Carapaz reed in de schaduw van Pogacar een prima Tour de France. De Equadoriaan viel aan tot hij erbij neerviel en mocht in Parijs het podium op (3e). Zijn hoogtepunt moest toen nog komen: in een snikheet Tokio snelde hij naar olympisch goud. Carapaz maakte zich daarmee onsterfelijk in eigen land en heeft daar ongetwijfeld van genoten. De vraag is hoe fris hij aan de start van de Vuelta verschijnt. Een rol in dienst van Bernal, waar hij af en toe voor eigen kans mag gaan om de druk op andere klassementsmannen te verhogen lijkt het meest logisch.


9. Romain Bardet
(2,4%, 2,5M)
Romain Bardet lijkt weer helemaal terug. De Fransman fietste zich naar een knappe 7e plek in de Giro en liet zich ook in de Vuelta a Burgos gelden. Hij won een rit, pakte de bergtrui en sloot – ondanks een vervelende val – af met een 6e plek in het algemeen klassement. In de slotrit verloor hij in de leiderstrui zo’n 2 minuten op eindwinnaar Mikel Landa. Bardet is in de Vuelta een man om rekening mee te houden.

10. Alejandro Valverde (0,7%, 3,5M)
Alejandro Valverde rijdt vrijwel altijd uitstekend in zijn thuisronde. De inmiddels 41-jarige Spanjaard reed maar liefst 12 keer top 10 en won de Vuelta in 2009. Valverde bereidde zich in de Tour voor op de Olympische Spelen – een van de weinige ontbrekende titels op zijn indrukwekkende palmares. Helaas voor hem werd hij bevangen door de hitte en draaide het uit op een deceptie. En waar beter dan in Spanje kan Valverde laten zien dat hij er nog steeds toe doet? Of zal hij het stokje definitief overgeven aan ploeggenoten Mas en Lopez?

 🦄 Mikel Landa

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Vuelta 2021 – voorspelling algemeen klassement

LEES OOK: VUELTA 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – ALLE ETAPPES
MEEDOEN MET ONZE SUBLEAUGE OP SCORITO