Tour de France 2021 – Voorspelling etappe 6

Geplaatst door

Donderdag 1 juli: Tours – Châteauroux (160,6 km)

Etappe 6 in de Tour de France 2021 start in Tours en eindigt 160,6 kilometer later in Châteauroux. Kans 3 voor de sprinters. Ook nu liggen er weinig obstakels op de route. In de laatste 5 kilometer moeten de renners 3 listige bochten doorkomen, met de laatste op 1,6 kilometer. Daarna is het kaarsrecht en in razende vaart naar de streep. Leuk detail: Mark Cavendish won al 2 keer (2008 en 2011) in Châteauroux.

🚩13.55 uur
🏁17.35 uur
📺Eurosport 1 (13.50u), NPO 1 (15.00u) en Sporza (13.45u)
🌤️Weinig wind, overwegend bewolkt, 25 graden

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS
ZELF VOORSPELLEN MET ONS ALGORITME? PROBEER HET NU!

Tour de France 2021 – profiel etappe 6
Tour de France 2021 – profiel etappe 6 laatste km

Tour de France 2021: voorspelling etappe 6

Mark Cavendish (14,3%) is de grote favoriet voor etappe 6 in de Tour de France 2021. Wie had dat van tevoren gedacht? Zijn vertrouwen zal enorm zijn als groene trui drager, winnaar van etappe 4 én de man die al 2 keer zegevierde in finishplaats Châteauroux. Op 2 nog zo’n verrassende naam: Nacer Bouhanni (13,8%). Niet dat hij een onbekende sprinter is, maar de Fransman sprint normaal van incident naar incident in plaats van om de bloemen. Hij reed al 2 keer podium deze Tour en kan als alles meezit een gooi doen naar de zege.

Peter Sagan (11,4%) staat op 3 en zal nog wat tijd nodig hebben om weer echt om de prijzen te sprinten na zijn harde val in rit 3. Op plek 4 vinden we Wout van Aert (9,4%). Interessant, want hij heeft aangegeven zich vanaf nu te gaan mengen in de massasprints. Zijn focus lag volledig op de tijdrit en het geel, maar daarvoor moest de Belg zijn meerdere erkennen in Van der Poel en Pogacar. Van Aert won al meerdere massasprints in het verleden, dus de andere sprinters zijn gewaarschuwd.

Cees Bol (8,2%) lijkt steeds dichter bij zijn topvorm te komen. De Nederlander werd al 8e en 6e en heeft de power om te stunten, zeker in een veld waar er geen topfavoriet is. Hij is onze eenhoorn. Bovendien spreekt de finish op een lange rechte weg in zijn voordeel. Arnaud Demare (7,4%) staat op 6. De Fransman viel in rit 3 en was – naar eigen zeggen – zijn leadout kwijt in rit 4. Tot nu toe zeer tegenvallend voor een man met zijn kwaliteiten.

Tim Merlier (6,8%) was de snelste in de chaotische rit 3, maar moest de kans in etappe 4 gunnen aan zijn ploeggenoot Jasper Philipsen. Die kwam net tekort voor winst (3e), maar mag het volgens zijn ploeg nog een keer proberen. Nummer 8 is Mads Pedersen (6,3%). De Deen lag al op z’n snufferd deze ronde en sprintte in etappe 4 voor het eerste mee. Met een 8e plek kwam hij nog wel serieus tekort.

Mathieu van der Poel (6,1%) staat op 9, maar normaal gesproken sprint hij niet mee en is het voor Merlier. Vrijdag staat er een klassieker-achtige rit op het programma en daar mag Van der Poel weer los. Etappe 6 mag hij gebruiken om in zijn gele trui te herstellen van zijn indrukwekkende tijdrit. Michael Matthews (5,6%) sluit de rij op 10. Een man van de ereplaatsen, maar in dit veld komt hij snelheid tekort voor winst.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Mark Cavendish (14,3%)
2. Nacer Bouhanni (13,8%)
3. Peter Sagan (11,4%)
4. Wout van Aert (9,4%)
5. Cees Bol (8,2%)
6. Arnaud Demare (7,4%)
7. Tim Merlier (6,8%)
8. Mads Pedersen (6,3%)
9. Mathieu van der Poel (6,1%)
10. Michael Matthews (5,6%)

 🦄 Tim Merlier Cees Bol

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2021 – voorspelling etappe 6

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS
ZELF VOORSPELLEN MET ONS ALGORITME? PROBEER HET NU!