Tour de France 2021 – Voorspelling etappe 3

Geplaatst door

Maandag 28 juni: Lorient – Pontivy (182,9 km)

Etappe 3 in de Tour de France 2021 is een vlakke rit van Lorient naar Pontivy over 182,9 kilometer. Tijd voor de eerste massasprint in deze editie van de Ronde van Frankrijk. Onderweg moeten de renners 2 colletjes van de 4e categorie over, maar dat mag verder geen naam hebben. In de straten van Pontivy is het nog wel listig draaien en keren, met vooral tussen kilometer 3 en 1,5 voor de streep een aantal haakse bochten. Daarna is het rechtdoor, met op 750 meter nog een rotonde waar de renners aan 2 kanten kunnen passeren.

🚩13.10 uur
🏁17.35 uur
📺Eurosport Player (13.05u), NPO 1 (13.20u) en Sporza (13.20u)
🌧️Weinig wind, regenachtig, 17 graden

GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS

Tour de France 2021 – profiel etappe 3
Tour de France 2021 – profiel etappe 3 laatste km

Tour de France 2021: voorspelling etappe 3

De favoriet voor etappe 3 in de Tour de France 2021? Dat is Caleb Ewan (13,5%) volgens de computer. Logisch wel, want de kleine Australiër is – samen met Sam Bennett – de beste sprinter van dit moment. Dat liet hij stiekem al zien deze Tour met het ogenschijnlijk eenvoudig winnen van 2 tussensprints. Eén nadelige statistiek voor Ewan; hij slaat zelden toe in de eerste kans in een grote ronde. Peter Sagan (12,2%) staat op plaats 2 en dat is vooral door zijn ongelooflijk constante uitslagen. Zelden raakt hij buiten de top 5.

Met Arnaud Demare (8,7%) hebben we het podium compleet. De Fransman is dit seizoen in vorm, maar het blijft gissen hoe goed hij is. In de tussensprints liet hij het achterste van zijn tong niet zien. Op plek 4 Wout van Aert (7,1%). De Belgisch kampioen kan een massasprint winnen, maar de vraag is of hij zich gaat mengen in het geweld. Als hij deel uitmaakt van een uitgedund peloton in een tricky finale is hij een van de grootste kanshebbers.

Bryan Coquard (6,7%) op 5 zal ongetwijfeld naar een ereplaats sprinten. Maar winnen? Nee, daar komt de Fransman echt snelheid tekort voor. Sonny Colbrelli (6,7%) is in uitstekende vorm, maar een massasprint winnen in de Tour de France is wel andere koek. Zal er wel ongetwijfeld dichtbij zijn. Mark Cavendish (6,1%) op 7 is zeer interessant. De Brit won al 30 keer in de Tour en weet dus als geen ander hoe het moet. En: hij heeft Morkov als leadout. Als het chaos is en hij zit erbij, is hij levensgevaarlijk. Onze eenhoorn is voor hem.

Plek 8 is voor Nacer Bouhanni (5,8%). Voor hem geldt hetzelfde als voor Coquard; zal zich ongetwijfeld mengen in de strijd, maar winnen is een utopie. De computer zet Mathieu van der Poel (5,2%) op 9. We denken niet dat hij zelf zal sprinten, tenzij Philipsen en Merlier niet meer vooraan zitten. De koninklijke leadout van de gele trui zal voor Philipsen zijn, gezien de tussensprint van rit 2 en de valpartij van Merlier in etappe 1. Luka Mezgec (5,2%) sluit de rij op plek 10. De computer denkt dat hij het beter kan doen dan ploeggenoot Matthews.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Caleb Ewan (13,5%)
2. Peter Sagan (12,2%)
3. Arnaud Demare (8,7%)
4. Wout van Aert (7,1%)
5. Bryan Coquard (6,7%)
6. Sonny Colbrelli (6,1%)
7. Mark Cavendish (6,1%)
8. Nacer Bouhanni (5,8%)
9. Mathieu van der Poel (5,2%)
10. Luka Mezgec (5,2%)

 🦄 Mark Cavendish

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2021 – voorspelling etappe 3

GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS