Tour de France 2020 – Voorspelling algemeen klassement (update)

Geplaatst door

Tijd om de balans op te maken op de eerste rustdag van de Tour de France 2020. Want wat zegt de computer nu over de favorieten voor het geel in Parijs? Inmiddels kunnen we aan paar mannen (voorzichtig) wegstrepen uit de voorspelling voorafgaand aan de Tour: Thibaut Pinot (rugklachten, +28.32 min), Richard Carapaz (knecht Bernal, +3.42 min), Tom Dumoulin (knecht Roglic, 3.22 min) en Emanuel Buchmann (gevallen, +5.45 min). Maar wie z’n kansen zijn juist wel toegenomen?

De voorspelling van de 💻 vóór de Tour de France 2020:

*** Primoz Roglic, Egan Bernal, Tadej Pogacar

** Thibaut Pinot, Richard Carapaz, Miguel Angel Lopez

Tom Dumoulin, Nairo Quintana, Emanuel Buchmann, Mikel Landa

 🦄 Tom Dumoulin*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling algemeen klassement (voor de Tour)

Tour de France 2020: voorspelling gele trui (update)

Om te beginnen: een kleine switch als het gaat om het podium. Topfavoriet is nog steeds Primoz Roglic (100), maar Tadej Pogacar (98) en Egan Bernal (96) hebben van plek gewisseld. De nieuwe nummer 4 is Nairo Quintana (94), gevolgd door Miguel Angel Lopez (93) en Romain Bardet (88). Vooral de Fransman is verrassend sterk, zelfs ondanks een ongelukkige val op z’n knie.

De top 10 wordt volgemaakt door Guillaume Martin (88), Adam Yates (88), Mikel Landa (86) en Rigoberto Uran (85). Knap van Martin, die zelfs op 3 staat in het klassement. Yates kwam per ongeluk in het geel en lijkt alleen maar verder weg te zakken. De oude Colombiaanse krijger Uran is taai en hard op weg naar een nieuwe topklassering in de Tour.

Onze nieuwe eenhoorn is Tadej Pogacar. De jonge Sloveen is de afgelopen dagen één van de sterksten (of de sterkste?) en staat ondanks zijn tijdverlies in de waaieretappe nog heel goed in het klassement. De verwachting is dat de 22-jarige Pogacar zeker niet minder gaat worden de komende weken.

De voorspelling van de 💻 op de eerste rustdag van de Tour de France 2020:

*** Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Egan Bernal

** Nairo Quintana , Miguel Angel Lopez, Romain Bardet

Guillaume Martin, Adam Yates, Mikel Landa, Rigoberto Uran

 🦄 Tadej Pogacar*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling algemeen klassement (update)