Tour de France 2020 – Voorspelling etappe 6

Geplaatst door

Donderdag 3 september: Le Teil – Mont Aigoual (191 km)

De zesde etappe van Le Teil naar de Mont Aigoual over 191 kilometer kent een vlakke aanloop, maar het wegdek loop de laatste 35 kilometer bijna constant omhoog. Eerst de Col des Mourèzes (3e – 6,1 à 4,8 %), dan de Col de la Lusette (1e – 11,7 km à 7,3 %) en tot slot de Mont Aigoual (2e – 8,3 km à 4 %). De Mont Aigoual zou je kunnen kennen uit het boek De Renner van Tim Krabbé, daar doet de schrijver mee aan de Ronde van de Mont Aigoual in de Cevennen. Ook maakte het AD een podcastreeks en de mannen van Live Slow Ride Fast een Youtube-docu over de berg in de aanloop naar deze etappe.

📺 NPO 1 (13.10 u), Sporza (13.30 u), Eurosport 1 (11.55 u)
⏰ 12.10 u
🏁 16.42 – 17.13 u

Tour de France 2020 – profiel etappe 6
Tour de France 2020 – profiel slotklim etappe 6

Tour de France 2020: voorspelling etappe 6

Wie anders dan Primoz Roglic (100 datapunten) is de grote man voor de computer. De Sloveen neemt bij etappewinst de gele trui over van Adam Yates. Ook plek nummer 2 is voor een Sloveen: Tadej Pogacar (97). Andere favorieten voor de zege: Miguel Angel Lopez (94), Nairo Quintana (93), Egan Bernal (93), Thibaut Pinot (93), Guillaume Martin (91), Tom Dumoulin (90), Adam Yates (90) en Julian Alaphilippe (90). Waarbij vooral de Fransman getergd zal zijn om de gele trui te heroveren.

Onze eenhoorn is Bauke Mollema. Gewoon: hoe mooi zou het zijn als hij op de Mont Aigoual – toch een beetje een Nederlandse berg – wint? Helemaal onderaan deze pagina vind je nog een voorspelling voor als je voor een aanvaller wil gaan in deze etappe – niet geheel ondenkbaar.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Miguel Angel Lopez

** Nairo Quintana, Egan Bernal, Thibaut Pinot

* Guillaume Martin, Tom Dumoulin, Adam Yates, Julian Alaphilippe

 🦄 Bauke Mollema*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling etappe 6
Tour de France 2020 – voorspelling etappe 6 bonus