Tour de France 2020 – Voorspelling jongerenklassement

Geplaatst door

NIEUW: ZELF VOORSPELLEN? DAT KAN MET ONZE ORAKEL TOOL!

Het jongerenklassement in de Tour de France 2020 gaat dit jaar tussen renners die geboren zijn na 1 januari 1995. Oftewel: 25 jaar of jonger. De laatste winnaars: Nairo Quintana (2013 en 2015), Thibaut Pinot (2014), Adam Yates (2016), Simon Yates (2017), Pierre Latour (2018) en Egan Bernal (2019). De verschillen in dit klassement zijn vaak gigantisch, maar dat zou dit jaar zomaar een stuk kleiner kunnen zijn. Het lijstje gegadigden voor de witte trui is vrij indrukwekkend. De jeugd is sterker dan ooit!

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING RODE LANTAARN

Tour de France 2020: favorieten witte trui

Met vooral Egan Bernal (100 datapunten) kent het jongerenklassement een echte topfavoriet, zegt de computer. De eerstvolgende op de lijst scoort fors minder punten: Tadej Pogacar (89). Maar ook achter deze 2 toppers staan een aantal prachtige namen op de voorspelling: Daniel Martinez (85, winnaar Dauphiné), Enric Mas (74, mede-kopman Movistar), Pavel Sivakov (71, schaduwkopman INEOS), David Gaudu (69, knecht van Pinot bij FDJ), Sergio Higuita (68, mede-kopman EF) en Lennard Kämna (84, ritwinnaar Dauphiné).

Onze eenhoorn is Sergio Higuita. We verwachten veel van de kleine Colombiaan die al het eindklassement van de Tour Colombia 2.1 won en derde werd in Parijs-Nice. Ook werd hij Colombiaans kampioen op de weg in februari. Enige kanttekening bij Higuita – die een goede punch in z’n benen heeft – is zijn harde val in de Dauphiné, maar de verwachting is dat zijn jonge lichaam wel hersteld zal zijn.

De voorspelling van de 💻:

*** Egan Bernal, Tadej Pogacar, Daniel Martinez

** Enric Mas, Pavel Sivakov, David Gaudu

* Sergio Higuita, Lennard Kämna, Neilson Powless, Valentin Madouaus

 🦄 Sergio Higuita*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling jongerenklassement

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING RODE LANTAARN