Critérium du Dauphiné 2020 – Voorspelling etappe 2

Geplaatst door

Donderdag 13 augustus: Vienne – Col de Porte (135 km)

De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gaat van Vienne naar de Col de Porte. Een korte rit van 135 km met 4 bergen en waar de finish ligt op een col van de buitencategorie (17,5 km à 6,2%). De Col de Porte is flink onregelmatig, met zelfs een kleine afdaling. De laatste 11 kilometer van de berg kent een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Deze Col de Porte staat ook in de 16e etappe van de Tour de France op het programma, al wordt hij dan via de andere kant beklommen.

📺 Eurosport 1 (14.45 u), Sporza (15.15 u)
🏁 Rond 16.30 u

Critérium du Dauphiné 2020: parcours etappe 2

Critérium du Dauphiné 2020: voorspelling etappe 2

Korte rit, finish op zware klim van de buitencategorie; dit wordt een gevecht tussen de grote klassementsmannen, denkt de computer. Het podium: Primoz Roglic (100 datapunten), Egan Bernal (95) en Nairo Quintana (95), met kort daarachter Tadej Pogacar (92).

Emanuel Buchmann, Sergio Higuita, Guillaume Martin en Rigoberto Uran worden door de computer niet bij de eersten verwacht (vooral vanwege een gebrek aan vormpunten), maar die geven we nog extra mee. Gratis en voor niets.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Egan Bernal, Nairo Quintana

** Tadej Pogacar, Alejandro Valverde, Miguel Angel Lopez

Steven Kruijswijk, Richie Porte, Mikel Landa, Thibaut Pinot

 🦄  Sergio Higuita*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Crritérium du Dauphiné 2020 – voorspelling