Critérium du Dauphiné 2020 – Voorspelling etappe 1

Geplaatst door

Woensdag 12 augustus: Clermont-Ferrand – Saint-Christo-en-Jarez (218,5 km)

De eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2020 zet met 7 beklimmingen en een aankomst bergop meteen de toon voor deze wedstrijd. Toch is dit zeker niet de zwaarste rit, want het zijn voornamelijk bergjes van de vierde categorie. De finish ligt na 218,5 kilometer op een tweetrapsraket: de Côte de Leymieux (2 km à 5,5%) en de Col de la Gachet (3,3 km à 4,6%). Onderweg rijdt het peloton nog over de Montée Andreï Kivilev (3,6 km à 3,8%) – een eerbetoon aan de in 2003 overleden Kazach. Zijn overlijden in de tweede etappe van Parijs-Nice zorgde ervoor dat de helmplicht in het wielrennen werd ingevoerd.

Critérium du Dauphiné 2020: parcours etappe 1

Critérium du Dauphiné 2020: voorspelling etappe 1

Lastige etappe om te voorspellen, omdat de slotklim niet heel zwaar is. Gaat het tussen de grote mannen of zien we de mannen uit de tweede lijn? De computer geeft de grootste kans aan de grote namen als Primoz Roglic (100), Julian Alaphilippe (99) en Egan Bernal (98).

Welke mannen voor een verrassing kunnen zorgen? Denk aan Felix Grosschartner, Benoît Cosnefroy, Pello Bilbao of Gregor Muhlberger.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Julian Alaphilippe, Egan Bernal

** Nairo Quintana, Tadej Pogacar, Alejandro Valverde

Davide Formolo, Guillaume Martin, Thibaut Pinot, Richie Porte

 🦄 Felix Grosschartner*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel