UAE Tour 2020 – Voorspelling algemeen klassement

Geplaatst door

De UAE Tour? Maak je geen zorgen als er niet direct een lampje bij je gaat branden. Dit jaar start namelijk pas de tweede editie van de zevendaagse rittenkoers door de Verenigde Arabische Emiraten. De UAE Tour is het resultaat van een fusie tussen de Dubai Tour (voor sprinters) en de Abu Dhabi Tour (voor klimmers). En dat zie je ook direct terug in het parcours: 4 uitgelezen kansen voor de sprinters, 2 voor de klimmers en 1 voor de puncheurs.

Opvallend is dat de streep maar liefst 2 keer op de Jebel Hafeet (10,8 km à 5,4%) ligt. Etappe 3 en 5 zijn daarmee vrijwel identieke ritten waar het klassement zal worden gemaakt. Vorig jaar werd de UAE Tour gewonnen door Primoz Roglic, voor Alejandro Valverde, David Gaudu, Emanuel Buchmann en Wilco Kelderman. Van deze mannen is alleen Roglic niet van de partij.

UAE Tour 2020: de favorieten

De UAE Tour mag zich in z’n handjes wrijven met het deelnemersveld. Nagenoeg alle topsprinters zijn aanwezig in de personen van onder meer Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Sam Bennett, Pascal Ackermann en Arnaud Démare. Maar ook voor de afgereisde klassementsmannen hoeft de organisatie zich allerminst te schamen.

De meeste aandacht zal uitgaan naar het 21-jarige toptalent Tadej Pogacar (95 datapunten), uitkomend voor thuisploeg UAE Team Emirates. Toch ziet de computer de Sloveen niet als absolute topfavoriet; die eer is voor de 18 jaar oudere Alejandro Valverde (101). Alexey Lutsenko (94), altijd goed in de zandbak, completeert het podium aan favorieten.

Andere mannen om naar uit te kijken: Emanuel Buchmann (93), Adam Yates (92), Rafal Majka (91), Giulio Ciccone (90), Wilco Kelderman (90), David Gaudu (89) en Wout Poels (89). Verder is het afwachten naar de vorm van Chris Froome (76), die zijn rentree maakt in het peloton na zijn zware crash in de voorbereiding op de individuele tijdrit in de Dauphiné.

De voorspelling van de 💻:

*** Alejandro Valverde, Tadej Pogacar, Aleksey Lutsenko

** Emanuel Buchmann, Adam Yates, Rafal Majka

Giulio Ciccone, Wilco Kelderman, David Gaudu, Wout Poels

 🦄 Laurens de Plus*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

UAE Tour 2020 – voorspelling algemeen klassement

UAE Tour 2020: het parcours

 • Etappe 1 – zondag 23 februari: The Pointe – Dubai Silicon Oasis (148 km)

  We openen met een vlakke etappe. Massasprint!
UAE Tour 2020 profiel etappe 1
UAE Tour 2020 – profiel etappe 1
 • Etappe 2 – maandag 24 februari: Hatta – Hatta Dam (168 km)

  Aankomst op een pittige puist. Hier gaan we de puncheurs zien.
UAE Tour 2020 profiel etappe 2
UAE Tour 2020 – profiel etappe 2
 • Etappe 3 – dinsdag 24 februari: Al Qudra Cycle Track – Jebel Hafeet (184 km)

  De eerste van 2 keer dat we finishen op de Jebel Hafeet (10,8 k m à 5,4%). Op deze berg wordt het algemeen klassement gemaakt deze ronde.
UAE Tour 2020 profiel etappe 3
UAE Tour 2020 – profiel etappe 3
 • Etappe 4 – woensdag 26 februari: Zabeel Park – Dubai City Walk (173 km)

  Massasprint.
UAE Tour 2020 profiel etappe 4
UAE Tour 2020 – profiel etappe 4
 • Etappe 5 – donderdag 27 februari: Al Ain – Jebel Hafeet (162 km)

  Tweede keer Jebel Hafeet. Vrijwel een kopie van etappe 3.
UAE Tour 2020 profiel etappe 5
UAE Tour 2020 – profiel etappe 5
 • Etappe 6 – vrijdag 28 februari: Al Ruwais – Al Mirfa (158 km)

  Massasprint.
UAE Tour 2020 profiel etappe 6
UAE Tour 2020 – profiel etappe 6
 • Etappe 7 – zaterdag 24 februari: Al Maryah Island – Abu Dhabi Breakwater (127 km)

  Massasprint.
UAE Tour 2020 profiel etappe 7
UAE Tour 2020 – profiel etappe 7