Tour Down Under 2020 – Voorspelling etappe 2

Geplaatst door

Woensdag 22 januari: Woodside – Stirling (135,8 km)

De rit van Woodside naar Stirling over 135,8 km eindigt op een vervelend oplopende pukkel, die uit twee verdiepingen bestaat. Het eerste gedeelte van de heuvel is 4,6 kilometer lang en stijgt met 3%, waarna de renners even op adem kunnen komen. Vervolgens is het nog 2,4 kilometer à 3,8% naar de finish. Niet zwaar genoeg voor de echte klimmers, maar te zwaar voor de pure sprinters.

De aankomst in Stirling stond al vaker op het programma in de Tour Down Under. Zo won Tom-Jelte Slagter in 2013, Diego Ulissi in 2014, Juan Losé Lobato in 2015, Jay McCarthy in 2016 en Caleb Ewan in 2018. Inderdaad, allemaal rappe mannen die een klein klimmetje goed kunnen verteren. Ulissi, McCarthy en Ewan maken ook deze editie deel uit van het deelnemersveld en verdienen dus een plek bij de favorieten.

Tour Down Under 2020 - profiel etappe 2

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 2

We hebben in de data de uitslagen van de afgelopen jaren in de Tour Down Under voor 40% laten meewegen, omdat het vaak dezelfde renners zijn die zo vroeg in het seizoen al vorm tonen. Volgens het algoritme maken Diego Ulissi, Caleb Ewan, Elia Viviani en Daryl Impey de meeste kans op de zege. De hoge notering voor Viviani is verrassend en eerlijk gezegd denken we eerder aan diens ploeggenoot Simone Consonni. Altijd gevaarlijk op dit soort aankomsten: de oude geslepen Spanjaard Luis Leon Sanchez en Jay McCarthy, de Australische ex-winnaar op deze aankomst.

De topsprinters die we wel verwachten zijn Ewan en wellicht Sam Bennett, de imposante winnaar van de eerste etappe. Let ook zeker op de jonge Belg Jasper Philipsen, de ploeggenoot van favoriet Ulissi. Hij zou dit aan moeten kunnen en steekt in goede vorm gezien zijn knappe tweede plek achter Bennett. De vraag is of hij voor eigen kans mag en kan gaan. Tot slot willen we nog een balletje opgooien voor Andrea Vendrame, de 25-jarige nieuwe aanwinst van AG2R. De Italiaan maakte deze winter de overstap van Androni na een bijzonder sterk 2019.

De voorspelling van de 💻 :

*** Diego Ulissi, Caleb Ewan, Elia Viviani

** Daryl Impey, Sam Bennett, George Bennett

* Luis Leon Sanchez, Ryan Gibbons, Simone Consonni, Jay McCarthy

🦄 Andrea Vendrame *

Bekijk de daadwerkelijke uitslag van etappe 2 op ProCyclingStats

Zoals je hieronder kunt zien verwacht het algoritme verder een mix tussen klimmende sprinters en sprintende klimmers.

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 2

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel